Goud! Overwin je eigen grenzen

Met veel bewondering heb ik de afgelopen dagen gekeken naar onze Nederlandse sporters. Het toernooi is nog niet voorbij maar de eerste gouden medailles zijn al binnen. Prachtig om soms de totale ontlading te zien. Ook de sporters die het net niet gehaald hebben laten een kwaliteit zien hoe je om kunt gaan met tegenslagen. Uiteraard is er eerst het balen en de zelfreflectie. Daarna volgt ook het besef dat het een moment is geweest en dat ze er alles aan hebben gedaan. Het geeft ze zelfs de motivatie om weer door te gaan.

Trainen

Wat alle sporters gemeen hebben is dat ze heel hard hebben moeten trainen om dit niveau te bereiken. Jarenlang trainen, afzien, vallen, opstaan, weer afzien en toch weer op staan. De ontlading van bijvoorbeeld Ireen Wüst was dan ook heel begrijpelijk. Velen hadden haar misschien al afgeschreven maar haar innerlijke motivatie en kracht heeft haar toch weer een gouden medaille opgeleverd. Gefeliciteerd!

Meditatie

Deelnemers aan de 8-weekse mindfulness training in Arnhem hebben vaak dezelfde innerlijke kracht en motivatie nodig. De training is soms afzien, vallen om daarna weer op te staan. Er  is een zekere innerlijke motivatie en kracht nodig om de mindfulness training aan te gaan. Soms kom je je eigen grenzen tegen en dat kan wel eens lastig zijn. De training is ook het begin van een langer traject. In 8 weken is het nog niet voorbij. Ik kan je echter beloven dat ook jij uiteindelijk “goud” kunt halen als je door weet te zetten. Hou je vol dan is er uiteindelijk die totale innerlijke rust en vrede.

Simpel

Nu lijkt het alsof mijn Mindfulness trainingen en meditatie sessies heel moeilijk zijn. Dat zijn ze echter niet. Mijn trainingen en meditatiesessies zijn eigenlijk heel simpel. Ze gaan over vriendelijkheid, tolerantie, geduld en compassie. Deze kwaliteiten bezit iedereen en ik laat je zien hoe je ze ook voor jezelf kunt gebruiken. Geloof mij, dat gedeelte blijkt soms best moeilijk te zijn.

Geef een reactie