Zelf geen geld voor de training?

Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden tot vergoeding om het cursusgeld van de 8-weekse mindfulness training (MBSR) terug te krijgen.

Zo zijn werkgevers zijn steeds vaker vaker bereid om te investeren in de gezondheid van hun medewerkers. Het voorkomen van ziekteverzuim door burn-out en/of stress klachten krijgt steeds vaker hogere prioriteit bij werkgevers. Tenslotte is iedereen er bij dat jij gezond bent. Vraag aan je werkgever het op te nemen in het “employé benefit” programma. Dit is een budget om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.

Heb je al contact hebben met de bedrijfsarts in verband met ziekteverzuim door stress gerelateerde klachten, een burn-out of ben je herstellende van een burn-out, overleg dan met je bedrijfsarts en leidinggevende of je een mindfulness training kunt volgen. Zij zijn ook op de hoogte van de mogelijkheden tot vergoeding.

Mocht je toch aanvullend verzekerd zijn controleer dan je zorgverzekering via zorgwijzer.nl

Let op! De training dient gegeven te worden door een categorie 1 trainer.

Voor zelfstandigen

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave.
Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de belastingdienst en de belastingtelefoon.

Mindfulness Vergoedingsmogelijkheden