Mijn verhaal.

vmbn
instituutvoormindfulness

WIE IS SESARA?

Mijn naam is Raymond Wiggers | Na mijn training voel je je beter!

Het probleem is niet de stress, maar hoe onze geest erop reageert

Onze hond Charlie (de mindful labrador staat niet voor niets op mijn home pagina. Honden zijn altijd mindful en leven echt in het moment. Honden zijn compassievol en zeer vergevingsgezind. Daar kunnen wij als mens veel van leren. Mijn symbool is de witte olifant. Tradtioneel staat een zwarte olifant voor een vertroebelde geest en de witte voor een heldere en open geest. Het helpt mij herinneren waarom ik mindfulness & meditatie beoefen.

Toen ik jaren gelden in aanraking kwam met eeuwenoude Oosterse meditatietechnieken en ontdekte dat er manier was om jezelf beter te voelen besloot ik deze kennis te delen. Ik ben opgeleid tot officieel erkend mindfulnesstrainer categorie 1 VMBN. Ik heb mij verdiept in de Oosterse psychologische kennis over de oorzaken van ons lijden en hoe we deze zelf kunnen oplossen. Vaak is niet de situatie die stress oplevert, maar onze houding en reacties op de situatie. Mijn eigen opgedane kennis er ervaring neem ik mee in mijn trainingen. Ze voegen een extra dimensie toe aan mijn trainingen. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de standaard 8-weekse MBSR training.

Uit eigen ervaring weet ik wat stress met je kan doen. Hoe het je geluk en je zelfbeeld kan bederven. Mijn eigen stress was jaren geleden dan ook de reden om mij te gaan verdiepen in de kracht van minfulness en meditatie. Hoewel mindfulness & meditatie geen hogere wiskunde is, was het alsof ik de “heilige graal” had ontdekt. Het heeft mij geholpen minder streng voor mijzelf te zijn en de reacties van mijn geest beter leren te begrijpen. Daardoor ben ik nu in staat op stressvolle situaties beter en gezonder te reageren. Het goede nieuws is dat ook jij in staat bent om te leren om op stressvolle situaties anders te reageren. Hier is niets religieus of zweverig aan.

De mindfulness & meditatie oefeningen hebben mij niet alleen geholpen om mij beter te voelen maar ook om meer in mijn kracht te staan. Daardoor heb ik minder last van stress, pieker ik minder en ben ik ook vriendelijker naar en voor mijzelf.

Ik kan je helpen om je beter te voelen, dat je meer rust in je hoofd krijgt. Iedereen verdient meer rust en geluk in deze complexe maatschappij waar de druk vaak erg groot is. Ook jij! Je kunt leren gebruik te maken van je eigen kwaliteiten en capaciteiten om je beter te voelen. Dit alles door je aandacht te leren gebruiken op een gezonde manier.

Mijn aanpak is laagdrempelig en praktisch. Mildheid, zorgzaamheid en vriendelijkheid voor jezelf staat centraal. De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt door zorgverzekeraars erkend en vaak ook vergoed. De training is voor iedereen toepasbaar. Fysieke beperkingen is geen probleem. De training is vooral niet zweverig of religieus. Er wordt veel gelachen want humor is voor mij één van de sleutels tot ontspanning.

SESARA betekent in het Maleis “verplaatsen”. Het verplaatsen van de aandacht naar dit moment. Open staan voor alles zoals het zich nu aandient. Door een meer open en ontspannen houding is er minder stress. Het geeft ruimte om keuzes meer ontspannen en weloverwogen te maken.

Het werkgebied van SESARA is o.a. Arnhem en omgeving. Incompany trainingen overal in Nederland.