Categorie 1 trainer
instituutvoormindfulness

WIE IS SESARA?

Mijn naam is Raymond Wiggers en ben geaccrediteerd Mindfulness & Compassie trainer en opgeleid Trainer / Coach “stoppen met Roken”

Het probleem is niet de stressbron, maar hoe we erop reageren

Charlie (de mindful labrador) staat niet voor niets op mijn home pagina. Hij is altijd mindful en leeft in het moment. Charlie is compassievol en zeer vergevingsgezind. Daar kunnen wij als mens veel van leren. In mijn leven staat de witte olifant symbool voor wat ik wil bereiken. Tradtioneel staat een zwarte olifant voor een vertroebelde geest en de witte voor een heldere en open geest. Het helpt mij herinneren dat het beoefenen van mindfulness & compassie belangrijk voor mij is.

Toen ik jaren geleden in aanraking kwam met de eeuwenoude Oosterse meditatietechnieken en ontdekte dat er manier was om jezelf beter te voelen besloot ik deze kennis te delen. Ik ben opgeleid tot officieel erkend mindfulness & compassie trainer categorie 1 VMBN. Ik heb mij verdiept in de Oosterse psychologische kennis over de oorzaken van ons lijden en hoe we deze kunnen oplossen met onze eigen kwaliteiten. Vaak is niet de situatie die stress oplevert, maar onze houding en reacties op de situatie. Mijn eigen opgedane kennis en ervaringen neem ik mee in mijn trainingen. Ze voegen een extra dimensie toe aan mijn trainingen. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de officïele 8-weekse MBSR en MBCL training.

Uit eigen ervaring weet ik wat stress met je kan doen. Hoe het je geluk en je zelfbeeld kan bederven. Mijn eigen stress was jaren geleden dan ook de reden om mij te gaan verdiepen in de kracht van mindfulness & compassie. Hoewel dit geen hogere wiskunde is, was het alsof ik de “heilige graal” had ontdekt. Het heeft mij geholpen milder voor mijzelf te worden en mijn reacties beter te begrijpen. Daardoor ben ik nu in staat op stressvolle situaties beter, gezonder en rustiger te reageren. Het goede nieuws is dat ook jij in staat bent om dit te leren. Ook jij hebt de kwaliteiten om jezelf te trainen je beter te voelen. Hier is niets religieus of zweverig aan. Je kunt mindfulness & compassie bij wijze van spreken in driedelig pak of spijkerbroek toepassen.

De mindfulness & compassie oefeningen hebben mij niet alleen geholpen om mij beter te voelen maar ook om meer in mijn kracht te staan. Ik heb nu minder last van stress, pieker minder en ben vriendelijker en milder voor mijzelf.

Ik kan je helpen om meer rust in je hoofd te krijgen. Ook jij verdient meer rust, veilgheid, vreugde en geluk in deze complexe maatschappij waar de mentale druk erg groot is. Het enige wat je eigenlijk moet doen is in jezelf te investeren en de training te gaan volgen. Het is misschien wel de beste investering die je in jezelf gaat doen. Voor mij was het de meest rendabele investering die ik ooit heb gedaan.

Mijn aanpak is laagdrempelig en praktisch. Mildheid, zorgzaamheid en vriendelijkheid voor jezelf staat centraal. De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt door zorgverleners en zorgverzekeraars erkend en vaak ook vergoed. De training is voor iedereen. Fysieke beperkingen is geen probleem. De training is vooral niet zweverig of religieus. Er wordt veel gelachen want humor is voor mij één van de sleutels tot meer ontspanning.

SESARA betekent in het Maleis “verplaatsen”. Het verplaatsen van de aandacht naar dit moment. Open staan voor alles zoals het zich nu aandient. Door een meer open en ontspannen houding is er minder stress. Het geeft ruimte om keuzes meer ontspannen en weloverwogen te maken.

Het werkgebied van SESARA is o.a. Arnhem en omgeving. Incompany trainingen overal in Nederland.