8-Weekse Mindfulness Trainingen MBSR

“Het probleem is niet de stressbron, maar hoe we op de stressbron reageren”

De MBSR is het 8-weekse basis Mindfulness programma dat je leert bewust, niet oordelend en met mildheid aanwezig te zijn bij het leven zoals zich op dat moment voordoet. Onderzoek wijst uit dat mindfulness helpt bij klachten zoals stress, burn-out, chronische pijnen, sombere gedachten en piekeren. Begrijpelijk dat veel zorgverzekeraars de MBSR training inmiddels vergoeden. Het prettige is dat iedereen kan leren mindfulness toe te passen. Het programma is voor iedereen toegankelijk.

In acht weken leer je de theorie en oefeningen van die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Je leert de pauzeknop bij jezelf in te drukken en niet direct automatisch te reageren op stressvolle situaties. Dit geeft ruimte en rust. Je ontvangt een digitaal werkboek en krijgt digitale bestanden om thuis mee te oefenen. De oefeningen zijn door iedereen te doen.

Naast de acht weken is er een extra stilte ochtend op een zondag. Bekijk de agenda van Sesara voor de huidige startdata van de groepstrainingen of neem even contact op. Privé trajecten kunnen op ieder moment worden gestart.

De trainingen worden gegeven door een categorie 1 trainer, aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN. Dit is van belang voor een eventuele vergoeding van de zorgverzekeraar.

Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL)

Meer compassie in je leven om anders om te gaan met het menselijk lijden. De Compassietraining of Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) is ontwikkeld door Erik van den Brink (o.a. psychiater en trainer) en Frits Koster ( o.a. mindfulness- en compassietrainer bij het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen) en is voor iedereen die gezonder wil leren omgaan met pijn, stress of lijden, in welke vorm ook; of dit nu speelt op lichamelijk, geestelijk, emotioneel of relationeel gebied.

smile

De MBCL geeft een verdere verdieping van de 8-weekse MBSR. Met behulp van dit programma kan je de helende werking van mindfulness verder verdiepen met oefeningen in meer compassie naar jezelf, en ook naar anderen. Als je geen enkele ervaring hebt met mindfulness wordt geadviseerd om eerst de 8-weekse MBSR te volgen Deze geeft een basis voor de MBCL. Mocht je echter voldoende ervaring hebben met mindfulness, en ben je ook bekend met de structuur van de training, dan is de MBCL zeker ook wat voor jou.

In het programma van acht weken leer je de theorie en oefeningen die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Je gaat leren hoe compassie in je leven zorgt voor meer vreugde en innerlijke rust. Je ontvangt een digitaal werkboek en krijgt digitale bestanden om thuis mee te oefenen. De oefeningen zijn door iedereen te doen.

De gehele training duurt acht weken met daarnaast een stilte ochtend. Bekijk de agenda van Sesara voor de huidige startdata van de groepstrainingen of neem even contact op. Privé trajecten kunnen op ieder moment worden gestart.

Alle trainingen worden door gegeven door een gecertificeerd en geregistreerd trainer. De trainingen voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging VMBN.

Wat ga je leren?

MBSR

 • Herkennen van je automatische reacties
 • Onderzoeken van je obstakels die stress veroorzaken
 • Bewust worden en respecteren van je eigen grenzen
 • Stress leren herkennen en te beteugelen
 • De juiste gezonde keuzes leren maken
 • Gedachten niet te zien als feiten
 • Meer te relativeren
 • Mindfulness in je dagelijks leven te integreren
 • Succesvol toe te passen wat je hebt geleerd

MBCL

 • Omgaan pijn en lijden
 • Omgaan met lastige momenten
 • Een veilige plek creëren
 • Compassie naar jezelf
 • Compassie naar anderen

Tarieven

Groepstrainingen:

 • Tarieven 8-weekse MBSR en MBCL training: € 375

Je krijgt daarvoor ruim 20 uur training (8 sessies van circa 2,5 uur), een extra oefendag van 4 uur, een digitaal hulpboek en toegang tot de audiobestanden om thuis mee te oefenen.

Sesara is per 1/1/2020 niet BTW plichtig. Prijzen daarom per 1/1/2020 verlaagd.

Vergoedingsmogelijkheden

Het Mindfulness programma is een door zorgverzekeraars erkend programma tegen en het voorkomen van stress. De training wordt steeds vaker grotendeels vergoed en is bij veel zorgverzekeraars opgenomen in het aanvullende pakket.. Controleer bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Ook werkgevers zien in toenemende mate de toegevoegde waarde van een mindfulness training. Ze vergoeden daarom vaak de training en nemen het op in het ‘employe benefits’ pakket. Ook bedrijfsartsen verwijzen steeds vaker patiënten door. Maak het bespreekbaar als je denkt dat een mindfulnesstraining je kan helpen bij je genezingsproves.

Eenvoudig kijken of je recht hebt op een vergoeding kan via de Zorgwijzer.

Start datums groepstrainingen

[MEC id=”726″]

Agro Businesspark 71

6708 PV  Wageningen

Contact

Telefonisch: +31 (0)6 48 78 23 08
Email: info@sesara.nl

KvK-nummer: 69395667

Aanmelden


  *Dit is een verplicht veld

  Er wordt gewerkt met kleine groepen. 

  Geen zweverig gedoe, maar professioneel en deskundig!