8-Weekse Mindfulness Trainingen MBSR en MBCL

“Het probleem is niet de stressbron, maar hoe we op de stressbron reageren”

Mindfulness Based Stress Reduction programma (MBSR)

De MBSR is het basis Mindfulness programma dat je leert bewust, niet oordelend en met mildheid aanwezig te zijn bij het leven zoals zich op dat moment voordoet. Je leert te Stoppen, het kalmeringssysteem voeden en daar in te rusten. Dit werkt helend en genezend. Onderzoek wijst uit dat mindfulness helpt bij klachten zoals stress, burn-out, chronische pijnen, sombere gedachten en piekeren. Begrijpelijk dat veel zorgverzekeraars de MBSR training inmiddels vergoeden. Het prettige is dat iedereen kan leren mindfulness toe te passen. Het programma is voor iedereen toegankelijk.

Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL)

De Compassietraining of Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) is ontwikkeld door Erik van den Brink (o.a. psychiater en trainer) en Frits Koster ( o.a. mindfulness- en compassietrainer bij het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen) en is voor iedereen die gezonder wil leren omgaan met pijn, stress of lijden, in welke vorm ook; of dit nu speelt op lichamelijk, geestelijk, emotioneel of relationeel gebied.

De MBCL geeft een verdere verdieping van de 8-weekse MBSR. Met behulp van dit programma kan je de helende werking van mindfulness verder verdiepen met oefeningen in meer compassie naar jezelf en ook naar anderen. Als je geen enkele ervaring hebt met mindfulness wordt geadviseerd om eerst de 8-weekse MBSR te volgen omdat deze een goede fundering vormt voor de MBCL. Mocht je echter voldoende ervaring hebben met mindfulness en ben je ook bekend met de structuur van de training dan is de MBCL zeker ook wat voor jou.

In beide programma’s van acht weken leer je de theorie en oefeningen van die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Je gaat je daardoor weer beter en vitaler gaat voelen. Je ontvangt een werkboek en krijgt digitale bestanden om thuis mee te oefenen. De oefeningen zijn door iedereen te doen.

De gehele training duurt 8 weken met daarnaast een stilte ochtend. Bekijk de agenda van Sesara voor de huidige startdata van de groepstrainingen of neem even contact op. Privé trajecten kunnen op ieder moment worden gestart.

Alle trainingen worden door mij, Raymond Wiggers, gegeven. Ik ben een ervaren Mindfulness & Compassie categorie 1 trainer, aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN. Daarnaast ben ik opgeleid trainer/coach “stoppen met roken”. Deze groepstrainingen geef ik via Sinefuma uit Breda.

Wat ga je leren?

MBSR

 • Herkennen van je automatische reacties
 • Onderzoeken van je obstakels die stress veroorzaken
 • Bewust worden en respecteren van je eigen grenzen
 • Stress leren herkennen en te beteugelen
 • De juiste gezonde keuzes leren maken
 • Gedachten niet te zien als feiten
 • Meer te relativeren
 • Mindfulness in je dagelijks leven te integreren
 • Succesvol toe te passen wat je hebt geleerd

MBCL

 • Omgaan pijn en lijden
 • Omgaan met lastige momenten
 • Een veilige plek creëren
 • Compassie naar jezelf
 • Compassie naar anderen

Kosten

Groepstrainingen:

 • Reguliere tarieven 8-weekse MBSR en MBCL training: € 320,-
 • Aanbieding 8-weekse MBCL training: € 250,- alleen in september 2020 

Je krijgt daarvoor ruim 20 uur training (8 sessies van circa 2,5 uur), een extra oefendag van 4 uur, een werkmap en audiobestanden om thuis mee te oefenen.

Individueel

 • Individueel: € 800,-
 • Maatjes (duo): € 1.200,- (totaal voor 2 personen)

Je krijgt daarvoor dus 8 sessies van ruim 1,5 uur, je mag éénmalig gratis meedoen aan een extra oefendag van 4 uur, een werkmap en audiobestanden om thuis mee te oefenen.

Sesara is per 1/1/2020 niet BTW plichtig. Prijzen daarom per 1/1/2020 verlaagd.

Vergoeding

Het Mindfulness programma is een door zorgverzekeraars erkend programma tegen en het voorkomen van stress. De training wordt steeds vaker grotendeels vergoed. Controleer bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt. Ook je werkgever is steeds vaker bereid de training te vergoeden. Maak het bespreekbaar.

Eenvoudig kijken of je recht hebt op een vergoeding kan via de Zorgwijzer.

Start datums groepstrainingen

10nov

Mindfulness programma voor rust en ontspanning (MBSR)

dinsdag, Parkstaete Zalencentrum
16nov

Compassie in je leven (online) 7 sessies

maandag,
Geen evenementen gevonden!

Pand “Home of Zen”

Velperweg 95, Arnhem

Parkstaete Velp, zalencentrum

Parkstraat 3, Velp

Contact

Telefonisch: +31 (0)6 48 78 23 08
Email: info@sesara.nl

KvK-nummer: 69395667

Aanmelden


  *Dit is een verplicht veld

  Er wordt gewerkt met kleine groepen. VOL is VOL. Boek dus tijdig.

  Geen zweverig gedoe, maar professioneel en deskundig!