Individuele & Duo training

De Basis Mindfulness training

Het probleem is vaak niet de stressbron, maar hoe we op de stressbron reageren. De MBSR is het basis Mindfulness programma dat je leert bewust, niet oordelend en met mildheid aanwezig te zijn bij het leven zoals het zich op dat moment voordoet. Je leert te Stoppen, het kalmeringssysteem voeden en daar in te rusten. Dit werkt helend en genezend. Onderzoek wijst uit dat mindfulness helpt bij klachten zoals stress, burn-out, chronische pijnen, sombere gedachten en piekeren. Begrijpelijk dat veel zorgverzekeraars de MBSR training inmiddels vergoeden. Het prettige is dat iedereen kan leren mindfulness toe te passen.

Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL)

De Compassietraining of Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) is ontwikkeld door Erik van den Brink (o.a. psychiater en trainer) en Frits Koster ( o.a. mindfulness- en compassietrainer bij het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen) en is voor iedereen die gezonder wil leren omgaan met pijn, stress of lijden, in welke vorm ook; of dit nu speelt op lichamelijk, geestelijk, emotioneel of relationeel gebied.

De MBCL geeft een verdere verdieping van de 8-weekse MBSR. Met behulp van dit programma kan je de helende werking van mindfulness verder verdiepen met oefeningen in meer compassie naar jezelf en ook naar anderen. Als je geen enkele ervaring hebt met mindfulness wordt geadviseerd om eerst de 8-weekse MBSR te volgen omdat deze een goede fundering vormt voor de MBCL.

De trainingen worden gegeven in 8 sessies van circa 1,5 uur.

Inbegrepen is: een digitaal werkboek en digitale oefenbestanden. Interesse? Bel voor informatie en advies 06-48 78 23 08 of mail info@sesara.nl.

Het MBSR programma is een door zorgverzekeraars erkend programma.  De training is vaak opgenomen in aanvullend pakket. Controleer je verzekering via zorgwijzer.nl

Wat ga je leren?

 • Herkennen van je automatische reacties
 • Onderzoeken van je obstakels die stress veroorzaken
 • Bewust worden en respecteren van je eigen grenzen
 • Stress leren herkennen en te beteugelen
 • De juiste gezonde keuzes leren maken
 • Gedachten niet te zien als feiten
 • Meer te relativeren
 • Mindfulness in je dagelijks leven te integreren
 • Succesvol toe te passen wat je hebt geleerd

Individuele trainingskosten

 • 8 sessies van 1,5 uur € 900,-

Let op! Aanvullend voor mindfulness verzekerd? Dan betaalt uw zorgverzekeraar mee.

Je krijgt daarvoor dus 8 sessies van ruim 1,5 uur en een werkmap en audiobestanden om thuis mee te oefenen.

Duo/maatjes trainingskosten

 • 8 sessies van 1,5 uur € 700,- per persoon

Vergoeding

Het MBSR programma (Mindfulness training) is een door zorgverzekeraars erkend programma tegen en het voorkomen van stress. De training wordt steeds vaker grotendeels vergoed. Controleer bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt. Ook je werkgever is steeds vaker bereid de training te vergoeden. Maak het bespreekbaar.

Eenvoudig kijken of je recht hebt op een vergoeding kan via de Zorgwijzer.

TIJDELIJK IN WAGENINGEN

Praktijk Maan training & Coaching

Adres:

Marijkeweg 22
6709 PG  Wageningen

Contact

Telefonisch: +31 (0)6 48 78 23 08
Email: info@sesara.nl

KvK-nummer: 69395667

Aanmelden


  *Dit is een verplicht veld

  Een individuele training, persoonlijk en op jou afgestemd.

  Geen zweverig gedoe, maar professioneel en deskundig!