De kunst van geluk

de kunst van geluk

Wat maakt geluk?

Er worden veel boeken geschreven over hoe je gelukkig zou kunnen worden. We lezen deze boeken omdat we ergens het sterke gevoel hebben dat we het iets missen in ons leven dat ons gelukkiger zou maken. De cruciale vraag is wat missen we dan? Wat willen we zo graag hebben dat ons gelukkiger maakt?

Wat missen we?

Misschien zouden we ons af moeten vragen “missen we wel wat?”. Natuurlijk zijn er momenten in ons leven dat we ons minder gelukkig voelen, misschien zelfs depressief. Deze ongelukkige momenten overschaduwen als het ware de prettige momenten in ons leven. In mijn praktijk als mindfulness & compassie trainer zie ik dat er heel veel aandacht wordt gevestigd op de momenten dat het niet zo goed met ons gaat. Dat is jammer want we missen daardoor zoveel mooie momenten die er ook zijn.

Workshop “de kunst van geluk”

We willen allemaal meer geluk. Geluk is echter niet zo vanzelfsprekend en makkelijk te verkrijgen. We kunnen wel leren om te gaan met tegenslagen in ons leven waardoor er meer innerlijke rust ontstaat. Dat vergt feitelijk maar kleine aanpassingen in onze manier van denken.

In April ga ik de workshop “de kunst van het geluk” geven. In deze workshop neem ik je in een middag mee naar “een gebouw met deuren”. In een middag wandelen we door dit denkbeeldig gebouw en openen we samen deze deuren en kijken we wat er achter iedere deur zit. Het kan best zijn dat er ook al open deuren zijn! We doen praktische oefeningen , we praten samen en misschien ontdekken we wel de heilige graal achter één van deze deuren. Aan de hand van concrete voorbeelden geef ik je tips hoe je een gelukkiger leven kunt leiden.

Wil je al meer weten over deze workshop neem dan contact met mij op.

Geef een reactie