Mindfulness vergoedings(on)mogelijkheden

Geen geld voor de training?

Een persoonlijke frustratie is dat de trainingen in mijn optiek vaak alleen toegankelijk is voor mensen met draagkracht of een aanvullende verzekering. Niet iedereen heeft de middelen om een aanvullende verzekering af te sluiten of om de training uit eigen zak te betalen. Helaas is het niet mogelijk om de training gratis te geven in verband met mijn eigen de kosten.  Als er nog ruimte in de groepen is bied ik mensen wel een plek aan tegen een vergoeding die gemist kan worden. Neem gerust contact met mij op!

Er zijn een aantal mogelijkheden om de kosten van de MBSR (mindfulness training) en coaching vergoed te krijgen.

Werkgevers zijn steeds vaker vaker bereid om te investeren in de gezondheid van hun medewerkers. Het voorkomen van ziekteverzuim door burn-out en/of stress heeft een hoge prioriteit bij veel werkgevers. Tenslotte is iedereen is gebaat met gezonde werknemers. Veel werkgevers bieden hun werknemers in een “employé benefit” programma een budget aan om te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling.

Heb je al contact hebben met de bedrijfsarts in verband met ziekteverzuim door stress gerelateerde klachten, een burn-out of ben je herstellende van een burn-out, overleg dan met je bedrijfsarts en leidinggevende of je via hen een mindfulness training of  coachtraject kan inzetten.

 

 

In 2017 zijn de kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding boven een bedrag van € 250,00 fiscaal aftrekbaar. Het traject moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden kun je vinden op de website van belastingdienst.nl

De mindfulness training MBSR (8-weekse) wordt door steeds meer verzekeraars (ook in 2020) vergoed vanuit het aanvullend pakket. Het kan verstandig zijn om bij het afsluiten van een zorgverzekering hier naar te kijken. Op zorgwijzer.nl kun je opzoeken welke zorgverzekeraars de training vergoeden.

Let op! Ook hier gelden voorwaarden. Veelal moet de trainer voldoen aan de criteria van VMBN Categorie 1 trainer.

Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten opvoeren (persoonlijke ontwikkeling).